Foto: Ustjugov sin Instagram-konto, da Legkov fikk beholde OL-gullet fra Sotsji.

Foto: Ustjugov sin Instagram-konto, da Legkov fikk beholde OL-gullet fra Sotsji.

Anken avvist av CAS: Ustjugov og Legkov får ikke gå i OL

47 utøvere og ledere anket til ingen nytte

Published
Annonse

Russland ba CAS denne uka om å overstyre IOC, å la 47 utestengte utøvere og trenere få delta i OL. Men nå har Idrettens voldgiftsrett avvist OL-anken fra russerne etter en hurtigbehandling.

- IOCs prosess med å invitere utvalgte russiske utøvere er ikke er å regne som en sanksjon, men som en avgjørelse om hvem som er kvalifisert, heter det i uttalelsen fra CAS.

Det betyr at hverken Alexander Legkov eller Sergej Ustjugov blir å finne på startstreken under OL.

Legkov ble frikjent i CAS sist uke, og får beholde OL-gullet fra femmila i Sotsji-OL i 2014. Men han får nå ikke muligheten til å forsvare gullmedaljen, siden IOC mener at han var en del av den russiske statsstøttede dopingen.

Sergej Ustjugov får ikke delta i OL, fordi han ikke blir sett på som en "ren utøver" av IOC, selv om han ikke har vært innblandet i noen positive dopingtester hverken under Sotsji-OL eller senere.

– Vi har gjort det veldig tydelig at mangelen på sanksjoner fra CAS ikke betyr at du har rett til en invitasjon fra IOC, ettersom det er et privilegium for de russiske utøverne å bli invitert, sa IOC-president Thomas Bach etter at Legkov fikk beholde OL-gullet.

– Min følelse er at IOC gjør alt for å motarbeide Russland, sa treneren for de russiske langrennsløperne Marcus Cramer.

Legkov la ut denne videoen på instagram, da han fikk beholde gullmedaljen og skrev: "Takk for meget god støtte"

169 løpere deltar under nøytralt flagg

Russland er anklaget for omfattende statsstøttet dopingmisbruk under Sotsji-OL i 2014. I desember ble landet utestengt fra OL, men 169 russere får delta under såkalt nøytralt flagg.