Northug har ombestemt seg - stiller til start i Sverige i morgen

Published
Annonse

Petter Northug jr. stiller til start i Skandinavisk cup i Piteå i morgen.

Det er ett av uttaksrennene til OL for Northug i følge landslagsledelsen.

Trener Stig Rune Kveen sa tidligere denne uka at Northug ikke stiller til start i Sverige. Nå har Petter Northug endret planen.

- Han ønsker en gjennomkjøring og går 30 km fellesstart i morgen, sier Kveen i en pressemelding fra Skiforbundet.

Slik er veien til OL

Forrige uke var det OL-møte mellom landslagsledelsen og Petter Northug. De ble enige om tre uttakshelger på rad, som kan danne grunnlaget for en OL-billett:

1. ) Piteå (Skandinavisk cup)

2. ) NM-sprint på Gåsbu neste helg om han har mål om å gå OL-sprint, og i tillegg et distanserenn her, dvs enten 15-kilometer fri teknikk eller 30 kilometer skiathlon.

3. ) Petter får plass til World Cup i Planica. Klassisk sprint lørdag 20. januar og 15 km klassisk søndag 21. januar.

- Disse konkurransene vil da gi grunnlag for et evt OL-uttak, sa trener Arild Monsen.

Løfshus tror på OL-plass for Northug

I et intervju med TV 2 i går sier landslagssjef Vidar Løfshus at han har fått troen på Northug-deltakelse i OL om en måned.

Jeg tror Petter er med i troppen vi tar ut 20. januar. Vi vet at vi har bruk for Northug i god form, så han er med til OL hvis han viser form, sier Løfshus til TV 2.

Petter Northug ble vraket til Tour de Ski før jul. Spesielt NM neste helg blir viktig for å vise landslagsledelsen at han fortjener en OL-plass.

– Det er først og fremst på sprint og 30-kilometer jeg håper han stiller til start. I NM må han være i sprintfinalen og på 30-kilometeren må han være med å kjempe om medaljer, forklarer Løfshus.