Vidar Løfshus angriper FIS etter Johaug-dommen, men får ikke støtte fra egne sjefer

Løfshus: - Kameraderi og mangel på åpenhet

Published
Annonse

Etter at Marit Bjørgen gikk inn til gull på OLs siste dag, tok landslagssjef Vidar Løfshus bladet fra munnen, og gikk til knallhardt angrep på FIS på grunn av Johaug-utestengelsen.

– Det er en skam at FIS har utestengt Therese herfra. Det finnes ikke åpenhet og innad i organisasjonen er det mye kameraderi, sier Løfshus til flere norske medier i OL-byen PyeongChang.

Det var FIS og president Gian-Franco Kasper som i sin tid besluttet å anke den 13 måneder lange dopingdommen mot Johaug. Det endte med 18 måneder i CAS, og dermed røk årets OL.

– Jeg er også uenig i dommen. Therese har hatt OL som et stort mål, og det er et stort savn at Therese ikke er her, sier Bjørgen på dagens internasjonale pressekonferanse etter gulløpet.

Løfshus får ikke støtte fra egne sjefer

Dagens utblåsning fra Løfshus er ikke noe Skiforbundet står bak, bekrefter skipresident Erik Røste.

- Norges Skiforbund respekterer den dommen som har kommet mot Therese Johaug, sier Røste til NRK.

- Vi forholder oss til den dommen som kom, og i dag feirer vi istede Marit Bjørgen, sier idrettspresident Tom Tvedt til NRK.

Etter Marit Bjørgens utklassing på dagens 30 kilometer under OL, la Therese Johaug ut dette bildet på sin instagram-konto:

Johaug skriver at Bjørgen er hennes store forbilde og gratulerte lagvenninnen som tidenes vinterolympier.

– Jeg pratet med Therese i går. Hun sa hun hadde tro på at jeg skulle vinne i dag, så det motiverte meg. Therese har betydd mye for meg, så hun har en stor ære for det gullet her i dag, sier Bjørgen til Eurosport.