Sundby: - Dette er skremmende rævva

Løfshus: - Skuffet over de norske herrene.

Published
Annonse

Dario Cologna fra Sveits seiler opp som den store Tour-favoritten etter dagens 15 km fellesstart. Med dagens 4. plass og mange bonussekunder underveis, økte sveitseren i Tour-sammendraget.

Tung dag for de norske løperne

De norske guttene klarte ikke å henge med i tetfeltet da kvartetten Poltoranin, Larkov, Harvey og Cologna satte opp tempo de siste fem kilometerne. Sundby taper 26 sekunder i sporet til Cologna i dag, og ligger nå 1:42 bak Cologna. Hans Christer Holund ble beste norske med en 8. plass.

- Det er skremmende rævva. Jeg har ikke noe å skylde på. Jeg er ikke bedre. Det har ikke noe med å luftveiene å gjøre, det er formen. Det er opp og ned hele tiden, sier en skuffet Sundby til NRK.

- Det er skuffende av de norske guttene. Nå må vi brette opp armene. Martin må få løpet ut av kroppen i kveld, så har han mulighet til å gå seg opp om han har dagen. Det er mange utlendinger som går fort på ski, så man må være på topp hele tida, sier landslagssjef Vidar Løfshus til NRK.

- Jeg håper vi hever oss inn mot OL. Dette er ikke noe artig, vi hater det. Vi må hjem å trene og opp noen hakk, sier Didrik Tønseth til NRK.

Sergej Ustjugov har knivet om sammenlagtseieren med Cologna gjennom hele Touren. Men i dag fikk Ustjugov en tung dag i sporet. Russeren kom i mål 42 sekunder bak vinneren, og ble skjøvet ned på en 3. plass i Tour-sammendraget.

- Dario Cologna virker i form nok til å ta dette hjem, sier NRK-ekspert Fredrik Aukland.

Dagens vinner avbrøt intervjuet

Alexey Poltoranin fra Kazakstan vant foran Andrey Larkov og Alex Harvey.

- Jeg er veldig glad for å vinne, og det er ny rekord for meg å ligge på 2. plass i sammendraget sier han til FIS` TV-sending, før han slår over til russisk og sier han ikke kan noe mer på engelsk.

Slik er Tour-sammendraget før "Monsterbakken

1. Dario Cologna

2. Alexey Poltoranin + 1:14,4

3. Sergej Ustjugov + 1:21,5

4. Alex Harvey 1:22,7

5. Alexander Bolshunov 1:39,4

6. Martin Johnsrud Sundby 1:42,2

7. Hans Christer Holund 2:12,9

8. Alexey Chervotkin 2:33,9