Northug hyller Klæbo: - Det er sjukt, vi må konsentrere oss om 2. plassene!

Published
Annonse

- Det er helt sjukt det Klæbo har gjort, sier Petter Northug til tvsporten.no etter å ha sett Johannes H. Klæbo gå inn til sin sjuende verdenscupseier for sesongen i italienske Toblach på søndag.

Northug trener for tiden hjemme i Trondheim og har ikke deltatt i verdenscupen siden 32. plassen på sprinten på Lillehammer.

- Det er artig å følge med litt fra TV-ruta. Man ser jo at Klæbo høvler over alt som er av konkurrenter, både her i Norge og i Europa. I tillegg har vi en russisk 20-åring ved navn Aleksander Bolsjunov som går veldig fort på ski. Så det kommer noen kids her som går fort på ski. Sergej Ustjugov (25 år) ser faktisk gammel ut når du sammenligner han med de to ungguttene, forteller Northug.

Se hele intervjuet her:

Northug i eksklusivt intervju med sin egen TV-kanal

- Kan vinne mange OL-gull

Klæbo har vunnet 7 av 8 verdenscupløp han har deltatt i denne sesongen, og innehar den gule ledertrøya med god margin.

- Det virker som han og morfar har stålkontroll på treningsopplegget. Konkurrentene må konsentrere seg om 2. plassen på sprinten i Pyeongchang om han fortsetter slik han har gjort til nå, sier Northug.

- Han er jo litt Northugs i avslutningene på fellesstarter også nå. Hva tenker du om å møte Klæbo på et oppløp under 3-mila eller 5-mila i OL?

- Det blir vanskelig å ha med seg Johannes inn på et oppløp. Jeg møtte han her på skiarenaen i Granåsen i Trondheim i november. Vi tok et stigningsløp inn på oppløpet. Mens han gikk på 80 %, gikk diesel-motoren min på 100 %. Så jeg tror det er veldig vanskelig å ta han på et oppløp. Er han med feltet helt inn på fellesstartene, kan det bli gull på distanse også. Klæbo kan ta så mange gull han bare ønsker, sier Northug.

Målfoto mellom Northug og Klæbo tidligere i sommer.

Spøkefull Northug

- Men han kan kanskje bidra underveis i feltet litt mer. Ikke bare ligge bak og avgjøre i spurten. Det er ikke sånne løpere vi vil ha i Norge. Vi vil ha folk som bidrar, sier Northug med et smil om munnen. Mannen som selv har avgjort utallige fellesstarter de siste hundre meterne etter å ha ligget lengre bak i feltet.

Northug har på sin side konkurrert svært lite så langt i vinter, men trener for tiden hjemme i Trondheim. På torsdag kommer uttaket til Tour de Ski. Der håper Northug å være en del av troppen.

Se også dette: Sist gang Northug snakket med pressen var før verdenscupen på Lillehammer.