Nå har Vidar Løfshus fått troen på at Petter Northug kommer til OL

Published
Annonse

Det er i et intervju med TV 2 at landslagssjef Vidar Løfshus forteller at han har fått troen på Northug-deltakelse i OL om en måned.

– Jeg tror Petter er med i troppen vi tar ut 20. januar. Vi vet at vi har bruk for Northug i god form, så han er med til OL hvis han viser form, sier Løfshus til TV 2.

Petter Northug ble vraket til Tour de Ski før jul. Nå må han konkurrere under NM neste helg for å vise landslagsledelsen at han fortjener en OL-plass.

– Det er først og fremst på sprint og 30-kilometer jeg håper han stiller til start. I NM må han være i sprintfinalen og på 30-kilometeren må han være med å kjempe om medaljer, forklarer Løfshus.

Northug-show under NM

Sist gang Northug gikk 30 kilometer i NM var under Norgesmesterskapet i Tromsø i januar 2016. Northug vant NM-gull og kongepokalen, og som vanlig var det mye show fra Northug sin side underveis i løpet.

Åpner for Klæbo og Northug på teamsprinten

Løfshus åpner også for at Norge kan få drømmeduoen Klæbo/Northug på teamsprinten under OL, slik de to trønderne ytret ønske om i programmet "Stjernemøte" på TV 2 sist onsdag. Der fikk de også tid til å konkurrere i slakk line, for å forbedre balansen før teamsprinten i OL.

– Det er en mulighet at de går sammen i teamsprinten hvis Northug er med til OL. Han har vunnet lagsprint i tidligere mesterskap, og Johannes har vist at han er en mann vi kan stole på i slike anledninger, sier Løfshus.

Klæbo er én av fire herreløpere som allerede er tatt ut i OL-troppen. Det er på bakgrunn av fantastiske resultater før jul, der han vant hele syv av åtte verdenscuprenn som han stilte opp i.

Northug er for tiden hjemme i Trondheim og trener mot NM neste helg, og verdenscupen i slovenske Planica helgen etter. De resultatene vil legge grunnlaget for en eventuell OL-billett.