Løfshus om Northug: - Han må skifte miljø

Published
Annonse

Landslagssjef Vidar Løfshus har hatt en travel siste dag i OL.

Etter at Marit Bjørgen gikk inn til OL-gull på tremila, gikk Løfshus til angrep på FIS, og la skylda på de for at Therese Johaug ble OL-utestengt.

I tillegg har han pratet om Petter Northug som aldri kom seg til OL.

– Jeg håper Petter blir motivert av det som har skjedd her under OL. Jeg håper han ønsker å være en del av dette laget, så får vi se om han blir tatt ut på landslaget til neste sesong.

- Jeg håper han er motivert til å satse fire nye år og gjøre en sånn avslutning som Marit gjør her i dag, sier Løfshus til Eurosport.no.

– Hva må til?

– Trening og god motivasjon, men jeg tror han må foreta et miljøskifte. Han må trene med de aller beste. Vil man være best i verden, kan man ikke holde på for seg selv.

Petter Northug har de siste sesongen stått utenfor landslaget, og har trent med lillebror Tomas i 2016-sesongen, og lagkamerat Chris Jespersen i 2017-sesongen. Det holder ikke i følge Løfshus.

– Han må i hvert fall trene med de beste utøverne, så han kan se hvor listen ligger og ha gode referanser hele veien. Det som var godt nok i 2011, er ikke godt nok i 2018, avslutter Løfshus til Eurosport.no