Klæbo håper fortsatt på Northug: - Det ser mørkt ut, men han har én mulighet igjen

Published
Annonse

Johannes Høsflot Klæbo vant sin første kongepokal etter dagens maktdemonstrasjon på NM-sprinten. Men drømmen om å gå OL sammen med en annen trønder som er glad i kongepokalen sin, henger nå i en syltynn tråd.

- Hva tenker du nå om muligheten til å gå sammen med Petter Northug i OL?

- Det er ingen tvil om at det ser mørkt ut, men det er fortsatt en mulighet i world cup neste helg i Planica, så vi får se hvordan han står da, sier Klæbo.

- Håper Northug stiller i Planica

Sprinttrener Arild Monsen vil heller ikke avskrive Northug, helt ennå.

- Han må gå sprinten i Planica neste helg, om han skal ha mulighet på OL-plass i sprint. Jeg håper virkelig han stiller, sier Monsen som samtidig bekrefter at Eirik Brandsdal nærmer seg OL-sprinten etter dagens 2. plass.

Klæbo drømmer om OL-femmila

Én løper som kan velge og vrake i antall OL-renn i Sør-Korea om en måned er det nye trønderske stjerneskuddet.

- Hvor mange distanser kan du gå under OL?

- Jeg vil gå både 30 kilometer og sprint. Også håper jeg da å få gå teamsprint og stafett om jeg viser form på de individuelle løpene. Er man i form kan man gå flere distanser.

- Drømmer du om femmila?

- Det er ikke noen tvil om at det er en konkurranse jeg vil prøve å gå. Hvis formen er på topp, er det definitivt en distanse jeg kunne tenke meg å gå. Men det er mange harde konkurrenter om de fire plassene for Norge, sier Klæbo.

Sist gang en nordmann vant femmila i et mesterskap, var Petter Northug i Falun-VM 2015.

- Hva gjør du nå for å holde fokus mot OL?

- Jeg lar pappa ta støyten. Jeg stenger ute alt utenom, og konsentrerer meg om å gå fortest på ski. Det er det jeg blir målt på, sier Klæbo.

Klæbo har hatt en eventyrlig sesong, med syv av åtte mulige verdenscupseire. Han sto over Tour de Ski, før han i dag fortsatte på vinnersporet med overlegen NM-tittel.

- Hvordan stenger du ting ute når ting går så bra og du er så populær?

- Jeg gjør vanlige ting når jeg er hjemme. Henger med kompiser, trener, og så har jeg pappa (manager) som tar seg av alt av styret i rundt. Det blir mest nei av forespørsler. Det er det som er det enkleste for min del.