IOC lukker døren for Bjørndalen

Published
Annonse

I går meldte NRK at Ole Einar Bjørndalen, tidenes vinterolympier, kunne få en friplass av IOC etter at han ble vraket fra den norske OL-troppen.

Men allerede i dag blir Bjørndalens siste OL-håp knust.

TV 2 Sporten har fått en epost fra IOC der de avviser at de vurderer å gi Bjørndalen et frikort til OL.

– Det er ingen invitasjonsplasser i de olympiske vinterleker, slår en talsperson for IOCs mediateam fast til TV 2 Sporten.

Ble vraket til sitt sjuende OL

Bjørndalen deltok i olympiske leker for første gang i 1994 på Lillehammer. Men nå får ikke medaljegrossisten muligheten til å delta i sitt sjuende strake OL.

– Det er kjipt at jeg ikke får være med. Denne dagen måtte komme en dag, og nå er den her, sier Bjørndalen til TV 2 Sporten.

– Er du uenig i uttaket?

– Det er jeg. Jeg mener selv jeg kunne fått fram formen til OL, svarer han.

Mannen med åtte olympiske gull og tilsammen 13 OL-medaljer har i likhet med Petter Northug slitt med å finne formen denne sesongen.

– Han har dessverre ikke oppnådd kravene, og det er andre løpere på laget som har prestert bedre og oppfylt kriteriene. Disse løperne fortjener naturligvis muligheten til å delta i PyeongChang, sier toppidrettssjef Tore Øvrebø om uttaket.

Johannes Thingnes Bø, Tarjei Bø og Emil Hegle Svendsen har lenge vært selvskrevne i troppen til Sør-Korea. I tillegg har Lars Helge Birkeland, Henrik L'Abée-Lund og Erlend Bjøntegaard klart Olympiatoppens OL-krav i årets sesong, og er nå klare for OL.

Ble nr 42 i skjebnerennet

Forrige uke hadde Bjørndalen kniven på strupen under 20-kilometeren i tyske Ruhpolding. Veteranen lå godt an etter to skytinger, men så raknet det for Bjørndalen som til slutt endte på en 42. plass.

Bjørndalen har ikke greid Olympiatoppens OL-krav om to topp tolv-plasseringer i verdenscupen denne sesongen. Det beste han har oppnådd er to 18. plasser. Utover det har han blitt nummer 42, 36, 52, 46, 28, og 31 i verdenscupen denne sesongen.

Tidenes vinterolympier

I Sotsji-OL vant den gang 40 år gamle Bjørndalen to gull, både på mixed stafett og sprint. Med de to OL-gullene passerte han Bjørn Dæhlie og ble tidenes mestvinnende vinterolympier.

Bjørndalen blir dermed stående med åtte gull, fire sølv og en bronse. Han har også vært en del av utøverkomitéen i IOC.