Hegle Svendsen sprakk på siste skyting

Vinden ødela gullsjansen for Norge på herrestafetten

Published
Annonse

Norges ankermann, Emil Hegle Svendsen skjøt for gull på siste skyting på dagens herrestafett. Mens vinden ødela for trønderen, klarte Sveriges ankermann Fredrik Lindström å få ned alle de fem blinkene. Hegle Svendsen måtte ut i strafferunde og gikk Norge inn til sølv.

- Det var veldig krevende på siste stå. Det var veldig vanskelig med mye vind, så all ære til Sverige som klarte å få ned blinkene, sier Hegle Svendsen til Eurosport etter løpet.

Også i Sotsji-OL sprakk Hegle Svendsen på siste stående skyting i kampen om gullet. Da endte Norge på 4. plass.

- Vi er fornøyd med sølv i dag, men jeg må bare beklage den siste skytingen der. Det er lov å være skuffet også, fortsetter Hegle Svendsen.

De andre norske guttene var ikke like skuffet. Johannes Thingnes Bø gikk en kanonetappe for Norge, og holdt Norge inne i gullkampen på 3. etappe.

- Det gikk veldig bra for min del, men all ære til Sverige for det de klarer å få til i mesterskapet her, sier Johannes Thingnes Bø.

- Forholdene på standplass var en x-faktor. Det så helt umulig ut å skyte for Emil, så at Sverige klarte å få ned blinkene er utrolig. De har gått over evne i sporet og skutt veldig bra, sier Tarjei Bø til Eurosport etter løpet.