Even Northug brukte storebror Petter sine ski under NM-prologen: - Jeg har aldri gått så sakte før!

Ble nr 24 i prologen i storebror Petters sykdomsfravær

Published
Annonse

Even Northug gikk inn til en 24. plass på sprintprologen under NM på Gåsbu. Over 14 sekunder bak Johannes H. Klæbo som vant prologen.

- Du brukte Petter sine ski under prologen, hvorfor det?

- Ja, jeg får låne hans ski når han er borte. Men det er den dårligste prologen i år, jeg har aldri gått så sakte før så jeg tror jeg må skifte til mine egne ski, sier Even Northug med et smil.

- Er det derfor han også har gjort det så dårlig i vinter?

- Haha, det kan hende, ler lillebror Northug.

Det er minstebror Northug som i dag må forsvare familiens ære på dagens NM-sprint, etter at eldstemann trakk seg pga sykdom.

- Hvordan er det å være her på NM uten Petter?

- Det er kjedelig. Skulle ønske han var her, forteller Even Northug, som skal forsvare familiens ære på dagens NM-sprint.

- Hva tenker du om Petter sine sjanser til å komme til OL?

- De er dårlige de ja. Han hadde trengt noen skirenn for å komme seg i form. Jeg blir imponert om han kommer i gullform til OL ja.

Klæbo overlegen nok en gang

Johannes Høsflot Klæbo var overlegen på dagens prolog. Byåsen-løperen kom i mål over fem sekunder før nr to på lista, Eirik Brandsdal.

- Jeg hadde kjempegode ski og det kjentes bra ut. Jeg har et mål om å kjempe om NM-gull, så det startet bra nå med en god prolog, sier Klæbo til NRK.

Harsem mot Bjørgen om OL-plass

Marit Bjørgen må prestere under NM-sprinten for å få plass på OL-laget i sprint. Maiken Caspersen Falla, Heidi Weng og Ingvild Flugstad Østberg er nokså sikre på sprint-laget.

Dermed er det én ledig plass, som sannsynligvis står mellom Bjørgen og Kathrine Harsem (som vant dagens prolog). Harsem vet at mye står på spill i dag.

- Jeg føler meg bra og hadde gode ski, så det var en god gjennomført prolog. Jeg har tenkt på denne dagen i noen år. Jeg skal være med å kjempe om gullet i dag, sier en innbitt Harsem til NRK.

- Jeg trenger å få svar på hvordan jeg gjør det i sprint og om det fungerer. Om jeg er god nok og om jeg selv har lyst til å gå sprinten i OL. Da bør jeg være en medaljekandidat, sier Bjørgen til NRK etter prologen.