- Bombesikker på at Northug kommer hjem fryktelig sterk!

Northug på trening på Stelvio-passet i Nord-Italia

Northug på trening på Stelvio-passet i Nord-Italia

Published
Annonse

Petter Northug er halvveis i sitt siste og rekordlange høydeopphold på 32 dager før sesongstart.

Og nå lover Northugs trener Stig Rune Kveen at eleven vil komme hjem til Norge sterkere enn noen gang.

- Han var fryktelig sterk etter høyderegimet i fjor, og det kommer han til å være i år også - det er vi bombesikre på, sier en selvsikker trener som selv ikke er med til høyden i år.

- Men, derfor blir det viktig å ikke brenne dette kruttet for tidlig etter hjemkomst, men holde igjen og nyte effekten av styrken som er opparbeidet til de skirennene som venter, fortsetter Kveen.

I fjor trente Northug som kjent alt for hardt etter høydeoppholdet i oktober for han følte seg så sterk. I år har han lovt å ikke gå på samme smell, og skal ta rundt ei uke med treningspause etter høydeoppholdet.

Og et lite apropos: De som kjenner Northug sier også at når han er aktiv på sosiale medier, viser det at mannen er i form. Og skal vi tro hans siste uker på instagram og snapchat, så er han i form i antall poster, men ikke når man ser på selve bildene han legger ut på Jantelov1.

- Det blir litt sosiale medier på disse høydeoppholdene ja, innrømmer Northug til tvsporten.no.

- Jeg liker å holde kontakten med de hjemme. Så blir det en del fotballkamper på TV på kveldene, litt TV-serier på datamaskinen, også sover jeg en time eller to ekstra pr dag siden vi er så høyt, oppsummerer Northug.

- Skal Northug gå ned på treningsmengden i Val Senales i år, for å unngå samme blemme som i fjor?

- Nei, ikke på mengden, men han vil være mer påpasselig på intensiteten underveis i høydesamlingen. Lærdommen er også, som vi har uttalt tidligere, at han ikke skal være så hissig på intensiv trening rett i etterkant av høydesamlingen, forteller Kveen.

Den siste uka har Northug bodd på Stelvio-passet 2700 m.o.h. og trent på ski 3200 m.o.h.

Screenshot fra Petter Northugs snapchat-konto i dag. (Følg ptrthugjr på snapchat)

Screenshot fra Petter Northugs snapchat-konto i dag. (Følg ptrthugjr på snapchat)

- Treningen har gått helt etter planen de første to ukene for både Petter og Chris (Jespersen, red.anm.). Det har vært mye rolig trening, men også krydret med intervaller, spenst, hurtighet og styrke, avslutter Kveen.

Nå forflytter Team Northug seg til Val Senales de siste to ukene. Et sted Northug kjenner svært godt. Han har vært der hvert eneste år siden han slo igjennom i verdenseliten.

Northug om sitt nye høydeeksperiment.