Bjørgen gikk seg inn på OL-sprinten - men er usikker på om hun vil gå

Published
Annonse

Marit Bjørgen spurtslo Kathrine Harsem på NM-sprinten - og tok nok et NM-gull i karrieren.

- Jeg er usikker på om det er gull nr 22 eller nr 23, sier seiersvante Bjørgen etter triumfen.

Men enda viktigere for Bjørgen. Dagens seier viser at hun holder solid sprintform og nå kan hun bestemme selv om hun vil gå sprinten under OL eller ikke.

- Jeg får se om jeg er én av de fire som blir tatt ut. Hvis jeg føler jeg er god nok for sprint, så vil jeg gå. Men jeg har ikke tatt noen avgjørelse ennå, sier Bjørgen

- Jeg synes Marit bør stå over den sprinten, sier Harsem til latter fra pressen, vel vitende om at hun er et 5. valg blant trenerne etter dagens 2.plass under NM.

Kvinnetrener Roar Hjelmeseth sier at Bjørgen kan bestemme selv om hun vil gå eller ikke.

- Vi får se hvor sterk Marit føler seg i starten av mesterskapet, så lytter vi til henne. Vi trenger ikke ta ut laget før OL er i gang, sier Hjelmeseth til skrivende presse.

Maiken Caspersen Falla, Heidi Weng og Ingvild Flugstad Østberg er nokså sikre på sprint-laget. Dermed måtte Harsem slå Bjørgen i dag for å gå seg inn på en OL-distanse.

Bjørgen går alle distanser i NM

Før NM ble det kjent at Bjørgen sannsynligvis går to NM-distanser. Nå har gulljenta fått lyst på mer edelt metall og stiller i alle individuelle løp under NM.

- Jeg går både i morgen og på lørdag. Det er lenge siden jeg har gått skirenn, så det er godt å få noen gjennomkjøringer her under NM, sier Bjørgen​.