Stav-drama for Even Northug i sprintfinalen i Dresden

Italienske Pellegrino hyller Klæbo etter sprinten.

Published
Annonse

Johannes H. Klæbo tapte for første gang i sprint i årets sesong. Federico Pellegrino fra Italia ble for sterk på oppløpet i den korte bysprinten i tyske Dresden.

- Dette løpet var ikke bare fysisk, men også taktisk. Jeg begynner å bli gammel, så jeg skjønte at jeg måtte vente til slutten med å gå i front foran Klæbo og Chanavat, sier Pellegrino til FIS` TV-sending.

Pellegrino hyller Klæbo

- Klæbo er en veldig snill gutt. Vi kunne ha krasjet på et sted i løypa, men han lot meg passere. Så han er en bra mann for framtidens langrenn, sier VM-vinneren fra Lahti sist vinter.

Unggutten Lucas Chanavat fra Frankrike ble nummer 3.

Lillebror Northug ødela finalen fra start

Even Northug var sjanseløs i finalen, etter at staven ble ødelagt ut fra startblokken. Han fikk seg etterhvert en ny stav, men det var umulig for lillebror Northug å ta igjen feltet i den raske og korte løypa. Han endte på sisteplass i finalen, 12 sekunder bak Pellegrino.

Først torsdag ettermiddag, etter NM-sprinten, ble det klart at Even Northug fikk gå verdenscupsprinten i dag på grunn av sykdom i den norske troppen. Da sa lillebror Northug dette til tvsporten.no:

- Jeg er glad for å få sjansen. Nå er det bare å gi jernet, sa Northug.

Og det gjorde Even Northug. 6. plass i verdenscupen er hans beste plassering noensinne. Fra før har han en 8. plass fra Lillehammer før jul, og en 8. plass fra Drammen i forfjor.