Sprinttrener Monsen trakk fram Northug som suksessoppskrift på dagens teamsprint-uttak

Lagene til sprintstafetten er klar

Published
Annonse

I dag ble uttakene til teamsprinten i morgen klare.

Marit Bjørgen og Maiken C. Falla stiller for Norge på kvinnesiden, mens Johannes H. Klæbo og Martin J. Sundby går for herrene.

Etter en skuffende teamsprint i Lahti-VM med Iversens fall, så håper sprinttrener Arild Monsen nå på å gjenta suksessen fra Falun-VM i 2015.

– Det har vært mange sprintere på laget tidligere, men jeg håper å ta opp litt av det vi gjorde i Falun med to solide som holder hele dagen, sier Monsen til TV 2 og sikter til Petter Northug og Finn Hågen Krogh fra sine glansdager i Falun-VM 2015.

Petter Northug vant forøvrig fire gull under Falun i 2015.

Petter Northug vant forøvrig fire gull under Falun i 2015.

Norges teamsprint-historie

I Sotsji-OL 2014 ble det fiasko for de norske herrene, med 4. plass etter at Ola Vigen Hattestad måtte slippe på sin siste runde. Dermed vekslet han rundt 10 sekunder bak teten, slik at Northug hadde en elendig oppgave.

Under VM i Val di Fiemme i 2013 kollapset Pål Golberg allerede i semifinalen. Dermed kom aldri Norge til teamsprintfinalen med Northug som ankermann.

Under Oslo-VM i 2011 gikk Northug 1. etappen mens Ola Vigen Hattestad ble valgt som ankermann. Det endte i sølv etter at Hattestad ble spurtslått av Alex Harvey fra Canada.

Vi må helt tilbake i 2010, OL i Vancouver for å finne norsk OL-triumf på teamsprinten for herrer. Øystein Pettersen og Petter Northug som ankermann sikret norsk OL-gull.

Usikkerhet rundt herrelaget

Johannes H. Klæbo var selvskreven på den siste etappen av teamsprinten. Men hvem skulle gå den første etappen på Norges lag i morgen var usikkert - helt til i dag.

Nå er det altså klart at Martin J. Sundby får muligheten.

– Jeg er sugen på å gå. Jeg er i god form, sa Sundby til pressen etter herrestafetten.

Simen H. Krüger hadde også lyst til å gå sprintstafetten etter å ha vist knallform i OL med gull og sølv på henholdsvis 30 km og 15 km, og en kanonetappe på stafetten.

– Hvis jeg er aktuell på teamsprint, så vil jeg gjerne være igjen, sa Krüger etter herrestafett.

– Jeg går gjerne med Simen. Han har vist her at han er en av verdens beste fristilløpere, så det er jeg komfortabel med, sa Klæbo til TV 2.

Men nå er Krüger sendt hjem fra OL av landslagsledelsen.

– Jeg vurderte Simen Krüger med den historikken han har gjort her. Han kunne få være reserve men det takket han nei til, sier sprinttrener Arild Monsen til pressen i dag.

Sundby ble valgt også foran løpere som Emil Iversen og Finn Hågen Krogh. De har gått seg ut av laget under OL, etter svak innsats henholdsvis på sprint og 15 km.

Se video der Northug snakker selv om glansdagene i Falun