Northug har dratt for å sette ny høyderekord: -Dette blir utropstegnet før årets sesong!

Northug er på plass i høyden på et 32 dager langt opphold.

Northug er på plass i høyden på et 32 dager langt opphold.

Published
Annonse

Petter Northug tøyer strikken enda lengre foran årets OL-sesong. Langrennsløperen dro onsdag denne uken til De italienske alpene på et 32 dagers langt høydeopphold.

- Ja, dette er vel ett av utropstegnene før denne sesongen. Jeg har aldri vært så lenge i strekk i høyden før. Jeg har vært mye og lenge i høyden før, spesielt før Val Di Fiemme 2013. Men da var jeg litt opp og ned for å konkurrere. Nå skal jeg være i strekk, forteller Northug til tvsporten.no.

I fjor høst ødela et avsluttende høydeopphold hele sesongen for Northug, etter å ha trent seg i senk både under og etter høydeoppholdet. Nå har skistjernen fra Mosvik lært.

- Jeg sier ikke at dette er en fasit eller om det blir en suksess, men jeg har trua på det. Og med nok dager i lavlandet etter et sånt høydeopphold så håper jeg å høste av dette til de første konkurransene på førjuls-vinteren, sier Northug.

De første svarene får vi under svenskenes nasjonale åpning i Bruksvallarna 11-12 november. Helga etter står Beitostølen for tur, og da blir det klart om Northug får gå verdenscup-åpningen i finske Ruka helga etter der igjen.

- Ja, da får vi svar på om jeg har lyktes eller ikke. (Se intervju med Northug under).

Mens herrelandslaget allround har vært å trent i Oslo denne uken, har altså Northug dratt til høyden for å starte den siste høydesamlingen rekordtidlig. Årsaken er at høydeoppholdet er lengre, samt at han vil være i form til Beitostølen der det første, viktige world cup-uttaket skjer. Landslagstrener Tor Arne Hetland gikk tidligere ut i høst å sa at Northug måtte vinne på Beitostølen for å få gå i finske Ruka. Noe Northug svarte på med å legge ut en Insta-post til landslagsledelsen om alle OL-kravene.

Høydeoppholdet har så langt gått etter planen, med rolige treninger i Livigno for å bli akklimatisert. På torsdag drar Team Northug videre til Stelvio, der de bor 2700 meter over havet, og trener på snø på hele 3500 m.o.h. Høydeoppholdet avsluttes med skigåing på isbreen over Val Senales, dit også det norske landslaget skal.

- Det viktigste er ikke antall døgn, men å holde seg frisk og få trent bra under et 32 dager langt høydeoppholdet. Berger jeg dette høydeoppholdet og gjør ting riktig når jeg kommer ned igjen, så har jeg gjort jobben som skal til for å være i verdenstoppen neste sesong, fortsetter Northug.

- Mange av dine fans spesielt på Facebook er stressa over at du skal på et nytt høydeopphold siden det gikk så skeis i fjor. Hva har du å si til de?

- Jeg har allerede vært på et høydeopphold i år. Det var på 28 dager og gikk veldig bra. Jeg hadde veldig gode økter da jeg kom ned i lavlandet, og gjorde ting riktig. Det er planen på dette høydeoppholdet også. Så gjør jeg alt riktig får jeg og mine fans en kjempesesong, sier Northug med et smil om munnen.

Med på høydeoppholdet er også Northug-assistent Vidar Undebakke og lagkamerat Chris Jespersen som har tatt seg en 32 dagers lang-weekend borte fra samboer og to små barn. Hans store mål denne sesongen er 15 kilometer individuell start i OL.