Klæbo vant for 9. gang: - Det går på skinner

Leder verdenscupen med over 200 poeng

Published
Annonse

Det ble et lureløp under herrenes sprintfinale i østerriske Seefeld. Opp den første bakken så det mest ut som et mosjonsløp. Ingen av løperne ville ligge i front ned den lange utforkjøringa etter motbakken.

- Finalen var veldig spesiell. Jeg følte jeg var på søndagstur i starten, forteller Johannes H. Klæbo til NRK.

Klæbo lå taktisk midt i feltet, før Byåsen-løperen satte opp farta halvveis ut i løpet. Nok en gang var Klæbo utilnærmelig på oppløpet.

- Om det er harde løyper, lette løyper, taktiske løyper - han vinner uansett, sier NRK-kommentator Jann Post.

Klæbo vant sin niende seier for sesongen og leder verdenscupen med over 200 poeng på Martin J. Sundby, uten å ha deltatt på Tour de Ski.

- Det har gått på skinner. Det blir viktige skirenn etter OL også med tanke på verdenscupen sammenlagt, men det er OL som er hovedmålet nå, sier Klæbo.

- Merker du noe til OL-presset som legges på deg?

- Nei jeg gjør ikke det faktisk. Jeg prøver å unngå å lese så mye om meg.Klæbo står over morgensdagens 15 km, og skal nå hjem for å lade opp til OL.

- Hvilke løp går du i OL?

- Først 3-mila og sprint klassisk, så får vi ta det derfra. Men jeg vil selvfølgelig gå teamsprint og stafetten om jeg er i form.

Emil Iversen ble nr 6 i sprintfinalen, og ble nest beste norske. Even Northug ble slått ut i kvartfinalen etter photofinish.

- Jeg er litt sliten i hodet nå. Det har vært mye hit og dit for å vise form for å få gå i OL. Så nå må jeg komme meg hjem og slappe av, sier Emil Iversen til NRK.

Kamp om plassen på teamsprinten

Iversen har kvalifisert seg til sprinten under OL.

- Får du gå på det norske lagsprint-laget også?

- Jeg tipper jeg er nummer tre på lista bak Klæbo og Finn Hågen Krogh. Hvis Finn ikke er i form i OL, er jeg klar, sier Iversen.

Sprinttrener Arild Monsen sier at formen under OL vil avgjøre hvilke løpere som får tillit.

- Det er mange som er med i kampen om den andre etappen sammen med Johannes. Vi må se hvordan de gjør det i OL først, sier Arild Monsen til NRK.