Uhrenholdt Jacobsen i tårer, da Bjørgen avgjorde stafetten

Published
Annonse

Astrid Uhrenholdt Jacobsen tapte rundt 50 sekunder til Charlotte Kalla og Sverige på dagens 2. etappe av kvinnestafetten. Hun hadde et glimrende utgangspunkt etter at Ingvild Flugstad Østberg hadde gitt Norge et stort forsprang på 1. etappen på sin argeste konkurrent Sverige.

Men Kalla tok raskt igjen Uhrenholdt Jacobsen på 2. etappen, som ble stokk stiv og vekslet rundt halvminuttet bak Sverige.

– Jeg har vært gjennom veggen og ned i kjelleren. Jeg har ikke bein igjen å stå på. Det var en helt grusom dag. Jeg ga iallefall alt jeg hadde, fortalte en gråtkvalt Uhrenholdt Jacobsen til TV Norge.

Trener Roar Hjelmeset innrømmer at laguttaket var utfordrende, etter at Heidi Weng ble vraket til fordel for Uhrenholdt Jacobsen som ikke har gått et eneste renn i OL før i dag.

– Det er kjedelig for Astrid å ikke få det til slik vi hadde håpet på. Det er kjedelig for oss, kjedelig for henne, og kjedelig for dem som ikke får gå, fortalte trener Roar Hjelmeset til TV Norge.

Men en fantastisk 3. etappe av Ragnhild Haga fikk Norge tilbake i gullkampen mot Sverige. Hun sendte Norge nesten ut helt likt med Sverige på den avsluttende 4. etappen.

Bjørgen overrasket treneren

På siste etappe var det Sveriges Stina Nilsson mot Norges ankerkvinne Marit Bjørgen.

Bjørgen satte inn en langspurt opp den siste bakken. Nilsson hadde ingen ting å svare med, og dermed vant Norge stafettgull, to sekunder foran Sverige, og fikk sin store revansje etter smørebommen på stafetten i Sotsji-OL 2014.

– Når det skulle ende i spurt, så hadde jeg ikke trodd at det skulle gå, sier en lettet Hjelmeset.