- Megakult å slå superstjerna Petter Northug i dag!

Northug gjorde comeback i Sveits

Published
Annonse

Petter Northug gjorde i dag comeback under Engadin Skimarathon i Sveits i dag. Rennet er 42 kilometer langt i friteknikk.

Både i dame- og herreklassen ble det hjemmeseier. Nadine Fähndrich vant dameklassen, mens Roman Furger fra Sveits vant spurtoppgjøret i herreklassen.

- Det er megakult å slå superstjerna i feltet, Petter Northug, sier herrevinneren etter løpet.

Roman Furger etter å ha spurtslått Petter Northug og resten av tetfeltet.

Roman Furger etter å ha spurtslått Petter Northug og resten av tetfeltet.

Northug hang med helt inn

Petter Northug var med i hovedfeltet gjennom hele løpet, men klarte ikke å plassere seg i front når det nærmet seg spurten.

Northug og Anders Gløersen lå mellom 20.- til 30. plass de siste kilometerne, og begge var derfor sjanseløse når feltet skulle gjøre opp om topplasseringene.

- Veldig positivt å se Petter tilbake i konkurranse. Det var gode skiløpere på start, så det er bra. Nå får han i alle fall noen skirenn på slutten av sesongen, sier Kveen til tvsporten.no.

Roman Furger fikk ei luke de siste hundremeterne og kunne skøyte inn til seier. Northug gikk i mål til 19. plass, noen sekunder bak. Gløersen ble nummer 25.

- Det er stort å vinne her, spesielt når det er 50-års jubileet til Engadin Skimarathon. De siste fem kilometerne var veldig tøffe, men jeg klarte å få ei lita luke, så da holdt det helt inn, sier Furger etter løpet.

Northugs første løp på over to måneder

Petter Northug hadde ikke før dagens Maraton-renn, gått et eneste skirenn siden 7. januar. Da han ble nr 48 i Skandinavisk cup i svenske Piteå.

Northug brygget på en influensa, og fikk ikke konkurrert noe mer i januar i de siste kvalifiseringsrennene til OL. Northug fikk påvist parainfluensa, og måtte ta treningsfri i flere uker.

Klar for NM

Petter Northug kan være tilbake på startstreken allerede neste helg i Storlirennet fra Norge (Meråker) til Sverige (Storlien). Også det er et skøyterenn, over 36 km.

I fjor vant Northug spurtoppgjøret foran Emil Iversen og Didrik Tønseth.

Han planlegger også å delta under NM del 2 i Alta i starten av april.

– Det er stor sjanse for at Petter går lagsprinten sammen med lillebror Even. Det er en øvelse som motiverer ham, sa trener Stig Rune Kveen til NRK tidligere i uka.

Mislykket sesong.

Northug har ett verdenscuprenn inneværende sesong. Det endte med en 32. plass i sprinten på Lillehammer. Siden det ble Northug vraket til løpene i Davos, Toblach og Tour de Ski. Det er ennå usikkert om Northug fortsetter til neste sesong. Han har 13 VM-gull og 2 OL-gull på merittlisten.