"Jet-set Johannes" knuste alle igjen - nå er han historisk

Published
Annonse

Johannes Høsflot Klæbo er umenneskelig i skisporet for tiden. I dag tok 21-åringen sin 6. strake verdenscupseier. Aldri før har noen klart en lignende seiersrekke i skihistorien. Og måten han gjorde det på var imponerenede i den korte sprintløypa i Davos.

Klæbo gikk ut i hundre, og det var kun italienske Federico Pellegrino som klarte å følge unggutten i sprintfinalen. Men også italieneren måtte slippe Byåsen-løperen opp den siste bakken. Klæbo gikk i mål på 2:28:1 i ensom majestet, sin aller første konkurranse i høyden.

Ankom Davos like før prolog-start

"Jet-set Johannes" reiste opp og ned til Davos samme dag, 1560 m.o.h. Årsaken er at unggutten ikke har erfaring med å trene og konkurrere i høyden. Ved å gjøre en rask svipptur opp i fjellene, så "lurer" man kroppen til å ikke forstå at man er i høyden med tynnere luft.

- Jeg var spent på å komme rett opp til høyden etter å ha bodd i lavlandet, så dette er stort. Jeg var så usikker før start så da smaker det ekstra godt, sier Klæbo til TV 2 etter løpet.

Klæbo reiste etter sprinten rett hjem til Norge. Han går derfor ikke morgendagens 15 kilometer. Men i verdenscupen sammenlagt trenger han ikke å frykte konkurrentene med det første. Klæbo leder med nesten 300 poeng på russiske Alexander Bolshunov. Martin J. Sundby ligger som nr 3.

Klæbo skriver autografer etter seier nr 4 og 5 på Lillehammer forrige helg.

Klæbo skriver autografer etter seier nr 4 og 5 på Lillehammer forrige helg.

OL er hovedmålet

21-åringen har ennå ikke bestemt seg for om han stiller til start i verdenscupen i Toblach neste helg, før skieliten tar juleferie. Det er heller ikke endelig avklart om Klæbo blir å se under Tour de Ski.

- Årets hovedmål er OL, spesielt sprinten og teamsprinten. Derfor blir det å legge til rette for en optimal oppladning med tanke på mesterskapet i Sør-Korea, har Klæbo tidligere uttalt.

Klæbo trakk det lengste strået - også i sommer mot Northug.