Massiv utfordring for Northug

Published
Annonse

Etter å ha ligget i dvale i fire uker på rundt 2500 m.o.h. i Italia, får Petter Northug nå en massiv utfordring i sesongdebuten i Kristiansand Skifestival i morgen. Northug skal måle krefter med Martin J. Sundby, Niklas Dyrhaug og Emil Iversen.

- Konkurranse er den beste hardtreninga Petter kan få. Han må presse seg og får en bedre matching enn om han kjører intervaller eller testløp alene, forteller trener Stig Rune Kveen på telefon fra Meråker mens han klyver ved for vinteren.

Frisk igjen

Northug skulle egentlig sesongdebutere i Kanalrennet i Telemark forrige helg, men måtte melde avbud etter at han våknet med sår hals. Nå lover Kveen at eleven stiller sjukdomsfri i Kristiansand.

- Petter er frisk og er i trening igjen. Han er ikke toppform, men det skal han heller ikke være nå. Det viktigste er å være i treningsmodus og gjøre en god treningsjobb i Kristiansand.

- Hvilke svar håper du å få av Northug i morgen?

- At kroppen er i normal treningstilstand, avslutter Kveen. Løpet i Kristiansand sentrum starter med prolog klokken 16, før det blir jaktstart klokken 17:40.