Klæbo må feire på verst mulig måte etter dagens overlegne triumf

Dagens vinner Johannes Klæbo, klar for en 8 timers biltur.

Dagens vinner Johannes Klæbo, klar for en 8 timers biltur.

Published
Annonse

Ingen stjernenykker på Johannes Høsflot Klæbo etter helgas sprintseier og 2. plass på 15 km klassisk. I kveld venter en 8 timers biltur hjem til Trondheim.

- Jeg håper å være hjemme før midnatt med det tempoet vi holder i Klæbo-familien nå. Pappa skulle ha hentet meg for en halvtime siden på stadion. I tillegg er Valdresflya dessverre stengt, så da blir det en 2-3 timers omvei, sukker Klæbo.

Fjorårets komet var overlegen på dagens sprint på Beitostølen. Akkurat som i fjor. Mer overraskende var gårsdagens 2. plass på 15 km individuellstart.

- Det har vært en perfekt start. Jeg har fått svar på at kroppen er der den skal være før verdenscupen starter neste helg, forteller Klæbo.

- Det er et tegn på at vi har gjort noe riktig, sier morfar og trener Kåre Høsflot, som filmet barnebarnet underveis i løypa på dagens sprint.

- Ja, vi har gjort noe riktig, men vi skal ikke ha toppform nå, og det føler jeg ikke at vi har heller, sier Klæbo junior.

Også pappa og manager Haakon Klæbo har vært på plass under åpningshelgen på Beitostølen. I år har han også fått jobben som "kameramann" for Johannes sin videoblogg på youtube.

- Jeg er redd for å gjøre feil. Johannes vil ha korte, raske klipp. Jeg er ikke så god med dette, innrømmer pappa Klæbo mens han prøver å filme sønnen i ulike settinger blant presse, fans og unge jenter som drømmer om én dag å ende opp med unge Klæbo.

- De er for unge. De vet ikke sitt eget beste, bortforklarer Johannes H. Klæbo.

Men det er ingen tvil om at det er Klæbo som er det store forbildet på Beitostølen denne helga, når du ser på antallet plakater, signaturer og selfies. Først i mål, men sist ut av stadion.

- Vi har bare én god sprinter i Norge. Han er i en klasse for seg selv, sier Klæbos romkamerat på Beitostølen, Emil Iversen.

- Iversen er god til å snakke for seg og legge press på andre, ler Klæbo.

Nå venter noen rolige dager hjemme i Trondheim, før Klæbo reiser til Finland og 3-dagers minitour neste helg.