Super-etappe av Petter Northug under lagsprinten i NM

Lillebror Even stivnet på ankeretappen

Published
Annonse

Petter Northug jr. stilte til start under lagsprinten i NM sammen med lillebror Even. Dette var Northugs første møte med verdens beste skiløpere siden verdenscupen på Lillehammer i desember.

Og Northug imponerte i Alta.

Storebror Northug gikk 1. etappen for Strindheim, og viste tegn til god, gammel storhet.

Inn til siste veksling leder Northug og Strindheim foran Røa og Martin j. Sundby. Trønderen leverer en forrykende siste-etappe, og tettet luka til Sundby som hadde rykket fra feltet halvveis i sprintløypa.

- Det var ingen andre som tettet luka til Martin, så da måtte jeg gjøre det.

- Det var gøy å gå her under NM i Alta. Jeg har aldri vært her før, men de har fått til en skikkelig NM-fest og løypa var kul, forteller Northug til NRK.

Lillebror Even stivnet på ankeretappen

Andrew Mushgrave for Røa og Even Northug for Strindheim har ei god luke til forfølgerne på ankeretappen. Men begge stivner, og gir lagene bak muligheten til å komme tilbake i gullkampen.

Lillehammer vinner foran Bærums Verk. Røa blir nummer tre.

Strindheim ender til slutt på 6. plass.

- Det ble for tungt for Even i dag, men han har hatt en god verdenscupsesong. Han har vært i finale i sprint, så pila peker rett vei, sier storebror Northug.

- Kommer du til å fortsette neste sesong?

- Det tar jeg etter sesongen. Og tankene holder jeg for meg selv. Vi får vente å se.

- Hvordan har sesongen vært?

- Elendig.

- Men vi ser du har kjøpt ei tredemølle til å trene på ski i huset ditt. Det må vel bety at du fortsetter?

- Nei, det er fordi vi har dårlige gener på morsida av slekta. Når man slutter å trene blir man feit, viser det seg. Så den trenger jeg etter karrieren også, forteller Northug til NRKs Ida Rasch.

Klæbo sjanseløs på medalje

Johannes H. Klæbo var sjanseløs på å forsvare fjorårets NM-gull for Byåsen. Lagkamerat Fredrik Riseth var uheldig og falt på sin siste etappe, og vekslet 14 sekunder bak teten. Dermed ble oppgaven uoverkommelig for den 3-ganger olympiske mesteren fra 2018.

- Jeg håper Petter kommer inn på landslaget, så vi kan trene sammen. Jeg har mye å lære av Petter som har så mye erfaring. Så jeg tror vi kan få utbytte av å være på lag sammen, sier Klæbo til NRK.