Foto: Tom Erik Nilsen

Foto: Tom Erik Nilsen

Northug gir ut selvbiografi

- Jeg levde nesten som en asket.

Published
Annonse

Til høsten kommer den første selvbiografien til Petter Northug, i en alder av 32 år.

Northug har vært i medienes søkelys siden han slo igjennom på Kongsberg i 2006. Det har vært mange oppturer, og noen nedturer siden den gang.

- Dette blir min historie, og jeg kan fortelle det jeg selv ønsker. Mye vil handle om oppveksten min, og hva jeg gjorde for å bli best i verden. Jeg levde nesten som en asket fra videregående og til jeg var 25 år. Jeg ofret mye, forteller Northug til tvsporten.no.

Som 25-åring vant Northug tre gull og to sølv under ski-VM i Oslo, og ble etter dette en skikkelig nasjonalhelt. Men tre år senere ble alt snudd opp-ned, da Northug fyllekjørte etter en fest i Trondheim.

Etter en drøy måned med fotlenke, kom Northug mesterlig tilbake i skisporet og vant fire VM-gull i Falun. Han ble også tilgitt av storparten av det norske folk etter dette.

Boken er skrevet i jeg-form, sammen med med-forfatter Jonas Forsang på Pilar forlag.

– Det blir en veldig personlig selvbiografi fra Petter Northug. Han har vært veldig åpen underveis, og reflekterer både om eget liv og hvordan han har fått til det han har fått til, sier Forsang til VG som først omtalte saken.

- Kommer ikke til å spare på noe

– Det er mange såkalte skieksperter som har fortalt omverden hva jeg tenker og hva som motiverer meg. Nå er det på tide at de som har fulgt meg får vite sannheten, og jeg kommer ikke til å spare på noe, sier Northug til VG.

x

x

x

x

x