Ole Einar Bjørndalen er vraket til OL

- Det er kjipt. Jeg er uenig i uttaket.

Published
Annonse

Mannen med åtte olympiske gull og 13 medaljer har i likhet med Petter Northug slitt med å finne formen denne sesongen. Nå er han vraket til OL.

– Det er kjipt at jeg ikke får være med. Denne dagen måtte komme en dag, og nå er den her, sier Bjørndalen til TV 2 Sporten.

– Er du uenig i uttaket?

– Det er jeg. Jeg mener selv jeg kunne fått fram formen til OL, svarer han.

– Han har dessverre ikke oppnådd kravene, og det er andre løpere på laget som har prestert bedre og oppfylt kriteriene. Disse løperne fortjener naturligvis muligheten til å delta i PyeongChang. , sier toppidrettssjef Tore Øvrebø om uttaket.

Bjørndalen har ikke greid Olympiatoppens OL-krav om to topp tolv-plasseringer i verdenscupen denne sesongen. Det beste han har oppnådd er to 18. plasser. Utover det har han blitt nummer 42, 36, 52, 46, 28, og 31 i verdenscupen denne sesongen.

Ble vraket til sitt sjuende OL

Bjørndalen deltok i olympiske leker for første gang i 1994 på Lillehammer. Men nå får ikke medaljegrossisten muligheten til å delta i sitt sjuende strake OL.

- Som toppidrettssjef synes jeg det er synd at Bjørndalen ikke har klart OL-kravene, slik at vi kunne ha opplevd ham på startstreken i et sjuende vinter-OL. Som tidenes vinterolympier vil han for alltid ha en stor plass i norsk idrettshistorie, fortsetter toppidrettssjefen.

Forrige uke hadde Bjørndalen kniven på strupen under 20-kilometeren i tyske Ruhpolding. Veteranen lå godt an etter to skytinger, men så raknet det for Bjørndalen som til slutt endte på en 42. plass.

I Sotsji-OL vant den gang 40 år gamle Bjørndalen to gull, både på mixed stafett og sprint. Med de to OL-gullene passerte han Bjørn Dæhlie og ble tidenes mestvinnende olympier.

Johannes Thingnes Bø, Tarjei Bø og Emil Hegle Svendsen har lenge vært selvskrevne i troppen til Sør-Korea. I tillegg har Lars Helge Birkeland, Henrik L'Abée-Lund og Erlend Bjøntegaard klart Olympiatoppens OL-krav i årets sesong, og er nå klare for OL.

Magesjuk før sesongstart

Inngangen til årets sesong startet trøblete for Bjørndalen, som ble satt ut av magesjuke på høydeoppholdet i Val Senales i månedsskiftet oktober/november. Bjørndalen bodde på det samme hotellet som Petter Northug, men Northug berget unna magesjauen.

Bjørndalen fikk dermed ikke trent som normalt inn mot sesongstarten.

Bjørgen: - Det hadde vært en drøm

Vrakingen av Bjørndalen gjør nå at Marit Bjørgen kan ta over OL-tronen. Hun står foreløpig med seks gull, tre sølv og en bronse, og vurderer nå å stille i alle seks øvelsene i OL.

- Når jeg føler jeg har muligheten til å kjempe om medaljer, vil jeg ikke la noen av de seks øvelsene gå fra meg. Det er derfor jeg vurderer å gå alle løpene, sier Bjørgen.

- Hva tenker du om at du kan bli tidenes olympier?

- Det hadde vært en drøm å avslutte med et OL på denne måten. Jeg må være i form om jeg skal være med å kjempe om medaljer.

- Det blir ikke OL om fire år?

- Nei det blir ikke det, sier 37 år gamle Bjørgen til tvsporten.no