Klæbo suveren - igjen!

- Jeg skal gå sakte for å rote bort sammenlagtseieren

Published
Annonse

Johannes Høsflot Klæbo er vel den eneste skiløperen som har holdt toppformen gjennom hele sesongen.

I dag viste han nok en gang at han er verdens beste sprinter.

Under verdenscupfinalen i Falun var han totalt overlegen på dagens sprint i fri teknikk. Klæbo satte opp farten i den første ordentlige bakken, og derfra og inn hadde ikke konkurrentene en sjanse.

Klæbo vant foran italienske Federico Pellegrino, mens franske Lucas Chanavat ble nr tre.

– Pellegrino er rask i nedoverbakken, så jeg måtte prøve å få et forsprang i forkant. Det fungerte godt, sa Klæbo til FIS` TV-sending.

Dermed fikk Klæbo revansje for VM-sprinten i fjor, som også var i fri teknikk.

Én mer enn Northug

Klæbo tok med det sin 11. verdenscupseier denne vinteren. Dermed passerte han Petter Northug jr. som har 10 verdenscupseire i én sesong.

Johannes Klæbo har vunnet nesten alt i sprint siden åpningshelga på Beitostølen. Kun i bysprinten i Dresden i januar og i Lahti i mars ble han slått av Pellegrino.

Men i OL var Klæbo overlegen. 21-åringen vant OL-gull i klassisk sprint i Pyeongchang, og har for lengst sikret seg seieren i sprintcupen.

Sammenlagtseieren kan avgjøres i morgen

Dagens seier i Falun gjør at Klæbo nærmest har avgjort verdenscupen sammenlagt. Det gjenstår nå 300 poeng å kjempe om, men Klæbo leder allerede med 272 poeng foran Martin J. Sundby.

– Jeg skal gå bra sakte de to siste dagene for å rote bort dette. Jeg skal holde meg frisk, stille til start og få med meg noen poeng. Jeg kan avgjøre det i morgen om jeg går fort nok, og det er målet, sier han til TV 2.

I morgen venter 15 km fellesstart, før verdenscupfinalen avsluttes med jaktstart på søndag.