Landslagsledelsen trosset Northugs OL-plan: Vraket ham til Tour de Ski

Published
Annonse

Petter Northug er igjen vraket av landslagsledelsen. Denne gang til Tour de Ski.

- Petter Northug er første reserve til Tour de Ski og har selv et sterkt ønske om å delta. Han har tilbud om å dra til Davos for å trene med laget, sier landslagssjef Vidar Løfshus.

Petter sa senest i går til tvsporten.no at han ønsker å gå Tour de Ski.

- De siste ukene har jeg brukt til å komme tilbake i normal trening. Det er jeg nå, så drømmen er å få gå Tour de ski, sa Northug.

I Tour de Ski har Northug hatt en god historikk. I 2015 vant han Tour de Ski før Falun-VM, og Northug har hele seks pallplasser sammenlagt i Tour de Ski de siste åtte årene. Men i fjor måtte han stå over pga overtrening.

- Jeg trenger Tour de Ski for å få en god oppladning til OL. Jeg vil konkurrere mot de beste i verden, for å få god matching, sa Northug til tvsporten.no.

Ble ikke hørt

Men landslagssjefen ville ikke lytte til Northug for å gi medaljegrossisten en best mulig oppladning.

- Northug kan eventuelt steppe inn ved forfall om han ønsker det selv. Men vår klare anbefaling er likevel at Petter nå behøver å fullføre en god treningsperiode, og derfor har best av å gå gode konkurranser i januar, sier Løfshus i en pressemelding.

Northugs trener, Stig Rune Kveen er ikke fornøyd.

- Petter ønsker å konkurrere, for å komme i form. Det får han ikke med den planen som er foreslått. Spørsmålet nå er om han får nok muligheter i januar til å vise seg fram for landslagsledelsen, sier Kveen.

- Vi har tett kontakt med teamet rundt Petter for å få han best mulig rustet mot et eventuelt OL, og har skissert følgende konkurranseplan: Skandinavisk Cup i svenske Piteå første helgen januar, NM Gåsbu helgen etter og deretter verdenscup i Planica 20. - 21. januar 2018, avslutter Løfshus.

Se også disse sakene: