Bjørgen: - En epoke i livet er over

Published
Annonse

Det ble en tårevåt dag for norsk langrenn i dag. Marit Bjørgen meddelte at hun legger opp, og morgendagens tremil under NM i Alta blir hennes siste skirenn på toppnivå.

- Uff, det er spesielt å takke for seg. Det har vært en lang karriere, så det er emosjonelt. Et kapittel i livet er ferdig, men nå ser jeg framover. Jeg har masse muligheter, og en familie jeg skal ta vare på, sier en gråtkvalt Bjørgen til NRK.

Bjørgen vant sitt 25. NM-gull i dag, og kronet dermed en fantastisk sesong. Men avgjørelsen om å legge opp ble tatt for lenge siden innrømmer Bjørgen.

- Dette er en prosess som har gått over tid. Jeg har mangla litt på motivasjon og vilje. Jeg bestemte meg egentlig før sesongstart, sier Bjørgen til TV 2.

Bjørgen avslutter karrieren som tidenes vinterolympier, etter at hun passerte Ole Einar Bjørndalen med OL-gullet på tremila på OLs avslutningsdag i Sør-Korea.

- Hva er den største triumfen for deg i karrieren?

- Mesterskap er viktigst for meg. Vancouver 2010 med gjennombrudd i OL, etter noen tunge år. Men det er så mye å velge i, og jeg er glad for det, sier Bjørgen med en smil om munnen til NRK.

Mer tid til Marius og Fred Børre

- Jeg vil takke det norske folk, jentene på laget, sponsorer, og samboer Fred Børre. Han var glad jeg tok denne avgjørelsen, men han hadde backet meg om jeg tok ett år til. Vi er et fantastisk team sammen.

- Jeg har en hjemme jeg vil følge opp. Det er en tid jeg ikke får tilbake. Så det blir godt å få mer tid med marius. Han vil ikke at jeg skal reise bort mer, for han skjønner mer nå av hva som foregår. Han river av meg treningsklærne. Så han savner mamma, og det er også en del av grunnen til at jeg takker for meg, sier mamma Bjørgen.

- Nå skal jeg gå tremila i morgen for å avslutte karrieren, sier Bjørgen.